Кулинарни рецепти » Пълнени картофи с просо

 Пълнени картофи с просо

Продукти: (за 2 порции)

• 4 големи картофа
• 2 ч. ч. просо
• 100 г кашкавал
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите 20 мин в подсолена вода, обелваме ги и ги издълбаваме.

Сваряваме просото в подсолена вода и пълним картофите с него. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 10 мин в умерена фурна. При сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало