Продукти:
• 4 пържоли
• 4 с.л. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 120 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 щипка черен пипер
• 2 скилидки чесън
• 2-3 стръка магданоз
• 40 мл бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме пържолите, овалваме ги в брашно и ги запържваме в горещо олио. След това добавяме лука и моркова, нарязаните на ситно гъби и 1 ч.ч. вода.
Като се задушат зеленчуците, слагаме дафиновия лист, чесъна, виното, доматеното пюре и сол. Доливаме с хладка вода и оставяме да ври на слаб огън до готовност.
Изваждаме пържолите и гъбите, а зеленчуците пасираме. С получения сос заливаме пържолите, слагаме от гъбите и сервираме.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...