Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко филе
• 1-2 с.л. масло
• 200 г броколи
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г пушено сирене
• 50 г сирене рокфор
• 1 ч.л. соев сос
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме пилето в част от маслото, след което прибавяме броколито.
Щом пилето леко се запържи, добавяме бялото вино, настърганото пушено сирене и рокфора, слагаме останалото масло, заливаме със сметаната и поръсваме с подправките. Оставяме ястието да поври до сгъстяване на соса.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...