Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко филе
• 1-2 с.л. масло
• 200 г броколи
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г пушено сирене
• 50 г сирене рокфор
• 1 ч.л. соев сос
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме пилето в част от маслото, след което прибавяме броколито.
Щом пилето леко се запържи, добавяме бялото вино, настърганото пушено сирене и рокфора, слагаме останалото масло, заливаме със сметаната и поръсваме с подправките. Оставяме ястието да поври до сгъстяване на соса.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...