Кулинарни рецепти » Патица А LA BERNOISE

 Патица А LA BERNOISE

Продукти: (за 6-8 души)

• 1 патица
• 4-5 с.л. мазнина
• 150 мл пилешки или зеленчуков бульон (може и от кубче)
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 10 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 200 г краве масло
• 5 глави лук
• сокът от 1 лимон
• 1 китка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита патица задушаваме в сгорещената мазнина с малко вода, бульона, подправките и нарязания на ситно магданоз. Щом поомекне, наливаме виното и довършваме задушаването.

В отделен съд сгорещяваме 200 г масло и пържим в него нарязания на филии лук. Поръсваме с малко брашно и наливаме соса, в който сме задушавали патицата.

Месото на патицата нарязваме на порции и разпределяме по чиниите.

Соса подправяме с лимонов сок, заливаме с него месото и гарнираме със задушени или сварени картофи, макарони и салата по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало