Продукти:
• 8 малки тиквички
• 1 ч.ч. бяло пилешко месо, нарязано на малки кубчета
• 1/4 ч.л. мускатово орехче
• 1/2 ч.л. смлян бял пипер
• 3 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. вода
• сол
Начин на приготвяне:
Без да белим тиквичките, ги издълбаваме, като запазваме част от вътрешността.
Смесваме месото, орехчето, пипера, олиото и част от издълбаната месеста част на тиквичките и пълним тиквичките. С останалата част от вътрешността затваряме отвора на тиквичките като капаче.
Нареждаме ги в тенджера, добавяме вода, сол и олио. Довеждаме до завиране, намаляваме огъня и варим 20 минути до извиране на водата.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...