Кулинарни рецепти » Пиле с прясно зеле

 Пиле с прясно зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 зелка
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 домата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, а зелето - на ивички. В по-голяма тенджера слагаме половината зеле, отгоре нареждаме порциите месо и покриваме с останалото зеле. Посоляваме, прибавяме обелените и настъргани домати, олиото и 1-2 ч.ч. вода.

Захлупваме и варим около 1 час на умерено силен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня пускаме няколко зърна черен пипер и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало