Продукти:
• 1 пуйка около 3 кг (по желание може да вземем кокошка)
• 60 г масло
• 100 г кайсиево сладко
• 1 щипка смлян джинджифил
• 1 ч.л. червен пипер
• 200 г стафиди
• 300 г орехови ядки
• 250 мл пилешки бульон от кубче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180 градуса.
Измиваме добре почистената пуйка и я подсушаваме. Натриваме я отвън и отвътре с черен пипер и сол. Намазваме я с половината разтопено масло, слагаме я в тава с гърдите надолу и я печем 30 мин в сгорещената фурна. След това я обръщаме, намазваме я с останалото масло и я печем още 30 минути.
Наръсваме я с джинджифила, червения и черния пипер. Разбъркваме сладкото с подправките и намазваме със сместа пуйката. Прибавяме в тавата обърканите стафиди и орехови ядки и връщаме да се пече още 25 минути. Сервираме пуйката със задушен ориз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...