Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. заквасена сметана
• 60 г краве масло
• 8 домата
• 2 патладжана
• 1 к.ч. олио
• магданоз , черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистеното пиле на четвъртинки, прерязваме сухожилията при бутчетата и крилцата и леко начукваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пущаме пилешките порции с кожата надолу в сгорещеното масло. Запържваме ги от двете страни. Заливаме със сметаната и задушаваме под похлупак до омекване.
Изпържваме в олио доматите, нарязани на половинки и патладжаните, нарязани на парченца. Подреждаме пилешките порции в блюдо, а около тях нареждаме изпържените домати и патладжани и заливаме със соса от пилето. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...