Продукти: (за 4 порции)
• 300 г филе от бяла риба
• 300 г сварени картофи
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета,
• магданоз, лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибеното филе в подсолена вода, накъсваме го на ситно и го смесваме със сварените и пресовани картофи и ситно нарязан магданоз. Леко запържваме сместа в масло.
Отстраняваме от огъня, прибавяме сол, черен пипер и 1 яйце и омесваме добре. Приготвяме 8 крокета, овалваме ги в разбито яйце и галета и ги пържим от всички страни в сгорещено олио.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....