Кулинарни рецепти » Пържена сьомга

 Пържена сьомга

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г филе от сьомга
• 1 ч.ч. брашно за тестото
• 2 с.л. брашно за овалване
• 1 яйце
• 1 малка бира
• лимонов сок, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на ивици, посоляваме и поръсваме с лимонов сок.

От брашното, яйцето, бирата и малко сол приготвяме тесто за пържене. Оставяме го да отлежи 1 час.

Овалваме рибата в брашното, потапяме я в тестото и пържим на маслена баня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало