Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г филе от сьомга
• 1 ч.ч. брашно за тестото
• 2 с.л. брашно за овалване
• 1 яйце
• 1 малка бира
• лимонов сок, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на ивици, посоляваме и поръсваме с лимонов сок.
От брашното, яйцето, бирата и малко сол приготвяме тесто за пържене. Оставяме го да отлежи 1 час.
Овалваме рибата в брашното, потапяме я в тестото и пържим на маслена баня.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...