Кулинарни рецепти » Фаршировани телешки гърди

 Фаршировани телешки гърди
(Австрия)

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г телешки гърди
• 2 яйца
• 100 г бял хляб
• малко прясно мляко
• 50 г настъргани бадеми
• 2 ч.л. масло
• 2 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. коняк
• 1 лимон
• 4 листа зелена салата
• 1-2 с.л. галета
• 1-2 с.л. сметана
• черен пипер, сол
• мускатово орехче
• лимонов сок
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Измиваме гърдите, посоляваме и внимателно отделяме месото от костите в долната по-широка част, така че да се получи джоб.

Половината масло разбиваме с яйцата, добавяме накиснатия в млякото хляб, настърганите бадеми, магданоза, черния пипер, малко настъргано мускатово орехче и лимоновия сок. Подправяме със сол. По желание можем да сгъстим сместа с малко галета. Пълним джоба, но не много плътно и зашиваме.

Пържим гърдите в гореща мазнина до златисто-кафяв цвят. Когато месото е готово, отделяме конеца и оставяме малко време преди да го разрежем. Нарязваме месото на парчета и поставяме в затоплени чинии. Украсяваме с парчета лимон и листа от зелена салата.

В соса, останал от пърженето, прибавяме малко брашно, коняка, лъжичка масло, малко сметана и подправяме със сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с гарнитура задушени в масло пресни зеленчуци.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало