Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от шаран
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• кора от половин лимон
• 10 бадемчета
• 1 ч.л. оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, нарязаните морков, целина и корен от магданоз и подправките. Заливаме с 1 к.ч. топла вода и оставяме соса да ври 20 мин.
Прецеждаме, прибавяме нарязаните бадемчета, настърганата кора от лимона и оцета. Варим още 10 мин и заливаме рибата.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...