Кулинарни рецепти » Бяла риба с картофи

 Бяла риба с картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг бяла риба
• 100 г маргарин
• 12 картофа
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1,5 с.л. брашно
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маргарина в отворена тенджера под налягане и в него запържваме нарязаната на порции риба и ситно нарязания лук. След това поръсваме с брашното и добавяме размитото в 11/2 ч.ч. вода доматено пюре.

Затваряме тенжерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, посоляваме, поръсваме с чубрица и черен пипер.

Отново затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 10 мин. Подправяме готовата риба със счукан чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало