Кулинарни рецепти » Фрикасе – мозайка

 Фрикасе – мозайка

Продукти: (за 5 порции:)

• 600-700 г филе от риба
• 4 моркова
• 1 парче целина
• половин глава лук
• 3 с.л. олио
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лука, целината и морковите, пущаме ги цели в 3 ч.ч. кипяща вода и ги варим, докато поомекнат. Сипваме виното, слагаме дафиновия лист, поръсваме малко настъргана кора от лимона и подправяме с черен пипер и сол.

Кипваме отново и прибавяме рибата. Варим десетина минути на тих огън. После изваждаме рибата и зарзавата, прецеждаме бульона и оставяме да се охлажда.

Нарязваме поизстиналото филе на кубчета и го смесваме с 2 яйца – също нарязани на кубчета. Подправяме с черен пипер и сол и разпределяме в чиниите за сервиране.

Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното, разреждаме с охладения бульон и подправяме с лимонов сок и сол. Кипваме на огъня и заливаме порциите с горещия бульон. Гарнираме с кръгчета лимон и резенчета от третото яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало