Кулинарни рецепти » Рибено филе в зеленчуков сос

 Рибено филе в зеленчуков сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г рибно филе
• 4 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 500 г картофи
• 60 г краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. вино
• 1 ябълка, половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и разстиламе половината на дъното на тенджера. Отгоре нареждаме нарязаната на порции риба, заливаме с подсолена вода, колкото да покрие рибата и варим 10-15 мин на умерен огън. Изваждаме рибата и прецеждаме бульона.

Във виното задушаваме останалия лук и нарязаните на кубчета ябълка, моркови и целина. После ги заливаме с прецедения бульон и варим до омекване.

Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода, отцеждаме и ги слагаме в голяма чиния. Върху тях нареждаме сварените рибни филета и заливаме с половината от разтопеното масло.

Претриваме сварения зеленчук през сито и го връщаме в соса. Прибавяме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Кипваме соса и оставяме да къкри 5-6 на тих огън. След това отстраняваме от огъня, прибавяме останалото разтопено масло и заливаме рибата с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало