Кулинарни рецепти » Печено рибно филе с трохи от хляб

 Печено рибно филе с трохи от хляб

Продукти:

• 1 кг филе от риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. нарязани гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 3 с.л. трохи от хляб
• 1 дафинов лист
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме филето и го подсушаваме. Нареждаме го с кожата надолу в намазнена тавичка.

Посоляваме и печем във фурната около 30 минути. Малко преди рибата да е готова поръсваме с трохите и поливаме със сос.

Приготвяме соса, като запържваме ситно нарязания лук, гъбите, доматите и подправките, разредени с млякото. Поднасяме рибата с резенчета лимон.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало