Продукти: (за 6 порции)
• 6 скумрии или херинги с хайвер
• 3 с.л. горчица
• 2 ч.л. олио
• 1/4 ч.л. червен пипер
• 100г трохи от хляб или галета
• 100 г разтопено масло
• дръжки от магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата като отстраняваме внимателно хайвера и оставяме главите. Правим 2-3 разреза от всяка страна.
Смесваме горчицата, олиото, пипера и малко сол и разбиваме хайвера в тази смес. Овалваме рибата в хайвера, а после и в трохите. Запичаме на скара и от двете страни.
Сервираме рибата поръсена с магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...