Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от камбала или друга едра бяла риба по 220 г
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица, черен пипер
• 2 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 75 г краве масло
• 1 малка главичка лук
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 125 г листа и цвят от латинки
• сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го разбъркваме в зехтина.
Поръсваме рибните филета с черен и червен пипер, намазваме леко с горчица, а после с чесновия зехтин. Покриваме рибата с фолио и я оставяме на студено около 1 час.
Разбиваме размекнатото масло на пухкава смес. Добавяме нарязания на ситно лук, сол, пипер и лютия кетчуп. Разбъркваме добре.
Нарязваме на ситно листата и цветовете латинка и ги объркваме в маслената смес.
С шприц оформяме от маслото розички в чиниите за сервиране. Покриваме и оставяме в хладилник да позамръзне.
Загряваме скарата, намазваме я с олио и печем рибата по 4-5 мин от всяка страна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...