Кулинарни рецепти » Сьомга на скара

 Сьомга на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от сьомга по 200 г
• 1-2 с.л. зехтин или разтопено масло
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 2 ч.л. настърган хрян
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме сьомгата под студена течаща вода и я подсушаваме с хартиена кърпа. Намазваме я с част от мазнината и я подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Изпичаме рибата на скара, като я обръщаме само 1 път, а от време на време я мажем с останалата мазнина. Печем около 6-10 минути в зависимост от дебелината на рибните филета. Не бива да ги препичаме!

Сервираме веднага с киселата сметана, предварително разбъркана с хряна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало