Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки скумрии
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме рибите с част от олиото и ги посоляваме. Печем ги на умерена скара, като внимаваме да не се препекат. Достатъчно е да хванат лека корица.
Нарязваме лука на тънки филийки. Посоляваме и го стриваме с дървена лъжица.
Разстиламе стрития лук на дъното на продълговата чиния. Нареждаме върху него опечените скумрии. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поливаме с останалото олио, което сме разбили с лимонов сок на вкус.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...