Продукти:
• 2 глави лук
• 3 ч. л. масло
• 1 неголяма ябълка
• 1 ч. л. къри
• 1-2 ч. л. брашно
• 1/2 л силен пилешки бульон
• 150 г пресен или консервиран грах
• 1-2 ч. л. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в бульона и го претриваме през сито. Ситно нарязания лук запържваме в маслото, ябълката изчистваме, нарязваме на дребно и слагаме при лука. Добавяме кърито, намаляваме огъня и оставяме 3-4 минути на котлона.
Посипваме с брашно, разбъркваме добре и прибавяме пасирания грах с бульона. Оставяме супата да кисне за 10 минути, след което овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме със сметана.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...