Кулинарни рецепти » Свинско шкембе с гъби

 Свинско шкембе с гъби

Продукти:

• 600 г свинско шкембе
• 1 дафинов лист
• 3 зърна черен пипер
• 1 глава лук
• 2 зърна бахар
• 300 г гъби
• 30 г брашно
• 40 мл коняк
• 40 г домашна лютеница
• 2 кисели краставички
• олио и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Заливаме шкембето със студена вода и оставяме няколко часа да престои. След това го измиваме с топла вода и го нарязваме на парченца Прибавяме ситно нарязания лук, черния пипер, бахара и дафиновия лист. Заливаме с 1 л вода, посоляваме и оставяме да се свари.

Нарязваме гъбите и ги запръжваме. Размиваме брашното в хладка вода, сипваме коняка и прецедения бульон и оставяме ястието да поври, като често разбъркваме. Накрая прибавяме гъбите, лютеницата и краставичките. Поднасяме с пържени или варени картофи.

Автор: Тончо Димитров

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало