Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 100 г маргарин
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• сол, черен пипер
• 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане стопяваме маргарина и пържим наситнения лук до омекване. Прибавяме нарязания на тънки парченца дроб, пържим и него 3-4 мин. Сипваме обелените и нарязани на по-големи кубчета картофи. Пържим и тях с бъркане 3-4 мин.
Поръсваме с черен пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода и затваряме тенджерата. Щом започне да съска, намаляваме котлона и задушаваме 10 мин. Готовото ястие посоляваме и обилно наръсваме с копър.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...