Продукти: (за 4 порции)
• 2 телешки бъбрека
• 2-3 супени лъжици олио
• 2 глави лук
• 2 супени лъжици брашно
• 1 чаена чаша бяло вино
• половин чаена чаша гъби
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме бъбреците на малки парчета, осоляваме и пържим до зачервяване в мазнината. Прибавяме много ситно нарязания лук. Когато лукът се позачерви, прибавяме брашното, като и него го позапържваме.
Разреждаме с 1 1/2 чаени чаши бульон или гореща вода и прибавяме виното и гъбите, които предварително сме задушили в малко мазнина. Оставяме ястието да ври, докато се получи гъст тъмен сос.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...