Продукти:
• 1 телешка глава
• 1 телешко шкембе
• 1 кг кайма
• 100 г солена сланина
• 1.5 кг стар лук
• 4 моркова
• 1 глава чесън
• 3 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 ч.л. червен пипер
• 15 зърна черен пипер
• 4 ч.л. смлян черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме главата и шкембето. Натриваме ги с черен пипер и сол. В помощта на остър нож правим дълбоки прорези в месестата част на главата и слагаме в тях парченца морков, късчета сланина, скилидки чесън и зърна черен пипер.
В 2 к.ч. олио запържваме ситно нарязания лук и останалите моркови, нарязани на кубчета. Щом поомекнат, отстраняваме от огъня и оставяме да изстинат. В отделен съд в 1 к.ч. мазнина запържваме каймата, след което я подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прибавяме изстиналите лук и моркови, поръсваме с червен пипер и наситнен магданоз, наливаме виното и разбъркваме много добре.
Пълним главата с така приготвената смес и я обвиваме с шкембето, като внимаваме гладката му страна да остане отвътре. Зашиваме шкембето с бял конец и слагаме в голяма тава. Намазваме с олио, поръсваме с червен пипер и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...