Кулинарни рецепти » Телешки дроб с ароматен сос

 Телешки дроб с ароматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 1/2 к.ч. олио

За соса:

• 50 г краве масло
• 1 малка глава лук
• магданоз, лимонов сок,
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 парчета и изпържваме от двете страни в сгорещено олио.

Сипваме маслото, черния пипер, солта и ситно нарязаните магданоз и лук в порцеланов съд и затопляме без да варим. Прибавяме лимоновия сок.

Разпределяме изпържения дроб в затоплени чинии, посоляваме и заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало