Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки език
• 10-15 главички дребни лукчета /арпаджик/
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• сух босилек
• суха мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме езика и го варим 10 мин в леко подсолена вода. След това изплакваме със студена вода и го обелваме с остър нож. Пържим езика в гореща мазнина.
Изваждаме го и в същата мазнина слагаме почистения арпаджик и брашното. Разбъркваме, добавяме размитото с малко вода доматено пюре и заливаме с още вода.
Връщаме нарязания на парчета език в соса, пускаме скилидките чесън, дафиновия лист, босилек и мащерка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме добре с капак и варим още час и половина на тих огън.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...