Кулинарни рецепти » Шкембе яхния от врачанско

 Шкембе яхния от врачанско

Продукти:

• 1,5 кг шкембе
• 5-6 глави лук
• 1/2 ч. ч. мазнина
• 1 с. л. брашно
• доматен сос
• бульон от варенето на шкембето
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето до омекване. Изваждаме го и го нарязваме на парчета.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината.

Прибавяме брашното и го запържваме до златисто. Добавяме шкембето, доматения сос и червения пипер. Наливаме бульона до покриване на продуктите.

Посоляваме и оставяме яхнията да къкри на тих огън около 30 мин.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало