Кулинарни рецепти » Шкембе яхния от врачанско

 Шкембе яхния от врачанско

Продукти:

• 1,5 кг шкембе
• 5-6 глави лук
• 1/2 ч. ч. мазнина
• 1 с. л. брашно
• доматен сос
• бульон от варенето на шкембето
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето до омекване. Изваждаме го и го нарязваме на парчета.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината.

Прибавяме брашното и го запържваме до златисто. Добавяме шкембето, доматения сос и червения пипер. Наливаме бульона до покриване на продуктите.

Посоляваме и оставяме яхнията да къкри на тих огън около 30 мин.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало