Кулинарни рецепти » Задушено шкембе

 Задушено шкембе
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко шкембе
• 1 телешко краче
• 1 жълтък
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 тиквичка
• 1 парче целина
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. брашно
• 20 г краве масло
• 6 зрънца черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шкембето, заливаме го със студена вода, прибавяме телешкото краче и възваряваме. Обираме пяната, прибавяме подправките и нарязаните лук, тиквичка и целина. Посоляваме и варим до омекване.

Изваждаме шкембето и крачето от тенджерата. Нарязваме шкембето на квадратчета, а от крачето отделяме месото и го нарязваме на кубчета. Връщаме ги обратно в тенджерата.

Почистваме моркова и го настъргваме на едро ренде. Изпържваме го в маслото, поръсваме с брашното, и също го позапържваме. Заливаме с малко бульон от шкембето и задушаваме 15 мин.

Прибавяме жълтъка, разбит с лимонов сок, разбъркваме добре и прибавяме сместа към шкембето. Подгряваме ястието 10-15 мин на много тих огън така, че да не се стигне до завиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало