Продукти:
• 200 г воденички
• 1 ч.ч. ориз
• 20 г стафиди
• 20 г тиквено семе
• 20 г орехови ядки
• 1 глава лук, мащерка
• сол
• черен пипер
• олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме воденичките в подсолена вода и ги отцеждаме. Щом изстинат, ги нарязваме на парченца.
Заливаме ориза с 2 ч.ч. студена вода, захлупваме и го слагаме на огъня. Щом заври, изключваме котлона, но оставяме съда върху него, докато оризът поеме цялата течност.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещено олио. Прибавяме нарязаните орехи, тиквените семки и стафидите, разбъркваме 1-2 мин и поръсваме с наситнена мащерка.
След 1-2 мин прибавяме варения ориз и нарязаните воденички. Посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер. Разбъркваме всичко добре и веднага поднасяме.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...