Кулинарни рецепти » Воденички с ориз и орехи

 Воденички с ориз и орехи

Продукти:

• 200 г воденички
• 1 ч.ч. ориз
• 20 г стафиди
• 20 г тиквено семе
• 20 г орехови ядки
• 1 глава лук, мащерка
• сол
• черен пипер
• олио

Начин на приготвяне:

Сваряваме воденичките в подсолена вода и ги отцеждаме. Щом изстинат, ги нарязваме на парченца.

Заливаме ориза с 2 ч.ч. студена вода, захлупваме и го слагаме на огъня. Щом заври, изключваме котлона, но оставяме съда върху него, докато оризът поеме цялата течност.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещено олио. Прибавяме нарязаните орехи, тиквените семки и стафидите, разбъркваме 1-2 мин и поръсваме с наситнена мащерка.

След 1-2 мин прибавяме варения ориз и нарязаните воденички. Посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер. Разбъркваме всичко добре и веднага поднасяме.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало