Продукти: (за 6 порции)
• 1 студен бял хляб
• 1 голяма връзка магданоз
• 100 г настъргано сирене
• 100 г колбас
• 1-2 моркова
• 4-5 парченца камби или червена капия от туршия
• 1-2 яйца
• 1 к. ч. кисело мляко
• 1 щипка лимонена киселина
• 1 щипка сода за хляб
• 1 готова месна супа (пакетче)
• черен пипер, чубрица, джоджен
Начин на приготвяне:
Сваряваме супата. Нарязваме хляба на филии, които накисваме за 10 мин, а после добре ги изстискваме. Натрошаваме ги в голяма купа и прибавяме нарязания на ситно магданоз, морковите и камбите, нарязани на малки парченца.
Слагаме останалите продукти и разбъркваме добре, ако е необходимо, сгъстяваме с галета. Оставяме сместа да престои 1 час, след което оформяме шницели, овалваме ги вбрашно и пържим в неголямо количество олио.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...