Продукти: (за 6 порции)
• 1 студен бял хляб
• 1 голяма връзка магданоз
• 100 г настъргано сирене
• 100 г колбас
• 1-2 моркова
• 4-5 парченца камби или червена капия от туршия
• 1-2 яйца
• 1 к. ч. кисело мляко
• 1 щипка лимонена киселина
• 1 щипка сода за хляб
• 1 готова месна супа (пакетче)
• черен пипер, чубрица, джоджен
Начин на приготвяне:
Сваряваме супата. Нарязваме хляба на филии, които накисваме за 10 мин, а после добре ги изстискваме. Натрошаваме ги в голяма купа и прибавяме нарязания на ситно магданоз, морковите и камбите, нарязани на малки парченца.
Слагаме останалите продукти и разбъркваме добре, ако е необходимо, сгъстяваме с галета. Оставяме сместа да престои 1 час, след което оформяме шницели, овалваме ги вбрашно и пържим в неголямо количество олио.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...