Продукти: (за 4 порции)
• 4 много големи печурки - по 50-60 г едната
• 100 г шунка, нарязана на фини резени
• 150 г козе сирене или кашкавал
• няколко черни маслини
• 1-2 с.л. зехтин
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Отделяме от гъбите само шапките. Подреждаме ги в тава под грила на фурната, като бомбето е обърнато с ламелите нагоре. Капваме по малко зехтин и солим.
Печем ги под грила 5 минути, изваждаме и във всяка гъба слагаме по резен шунка. Поръсваме с настъргано сирене, подправяме със зехтин, сол и черен пипер и печем под грила още 2-3 мин.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...