02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси
  1712  |   0  
Шунка в тесто
Продукти за 6-8 порции:

• 1,5 кг шунка от свински бут
• 1 кг готово тесто
• 1 жълтък
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Заливаме шунката със студена вода, покриваме и я оставяме 1 нощ в хладилника. Изваждаме я, прехвърляме я в тенджера с вода и 30 мин.

Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см. Слагаме шунката в средата и внимателно започваме да я увиваме, като се стремим да получим формата на хляб.

Слагаме питката в намаслена тавичка и отгоре намазваме с размития в малко вода жълтък. Избождаме повърхността на няколко места с вилица или с остър нож правим плитки разрези като розетка. Печем на 190°С, докато питката поруменее равномерно.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020