Продукти за 6-8 порции:
• 1,5 кг шунка от свински бут
• 1 кг готово тесто
• 1 жълтък
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Заливаме шунката със студена вода, покриваме и я оставяме 1 нощ в хладилника. Изваждаме я, прехвърляме я в тенджера с вода и 30 мин.
Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см. Слагаме шунката в средата и внимателно започваме да я увиваме, като се стремим да получим формата на хляб.
Слагаме питката в намаслена тавичка и отгоре намазваме с размития в малко вода жълтък. Избождаме повърхността на няколко места с вилица или с остър нож правим плитки разрези като розетка. Печем на 190°С, докато питката поруменее равномерно.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...