Продукти:
• 200 г сирене
• 200 г телешки или хамбургски салам (може шунка)
• 200 г кашкавал
• 80 г масло
• 2 яйца
• 4 с.л. ситно нарязан лук
• 4 леко лютиви чушки
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на 4 леко намаслени гювечета разпределяме лука, върху него филии сирене, отгоре парче колбас.
Покриваме с настъргания кашкавал, като под него слагаме масло. Отстрани забождаме чушките - по 1 на гювече. Запичаме 15-20 минути.
Преди да са се запекли съвсем, ги заливаме с разбитите с малко вода яйца. Връщаме във фурната да се запекат до златисто.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...