Кулинарни рецепти » Брюкселско зеле с шунка

 Брюкселско зеле с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г брюкселско зеле
• 150 г шунка
• 1 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме зелето за 5 мин в кипяща подсолена вода, отцеждаме и разрязваме главичките на две.

Нарязваме шунката на малки кубчета и я запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме зелето и ситно нарязания чесън, подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на слаб огън.

Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало