Кулинарни рецепти » Брюкселско зеле с шунка

 Брюкселско зеле с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г брюкселско зеле
• 150 г шунка
• 1 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме зелето за 5 мин в кипяща подсолена вода, отцеждаме и разрязваме главичките на две.

Нарязваме шунката на малки кубчета и я запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме зелето и ситно нарязания чесън, подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на слаб огън.

Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало