Продукти за 4-6 порции:
• 1 кг картофи
• 250 г шунка
• 200 г сирене или кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме до омекване едри жълти картофи, обелваме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязваме изстиналите картофи на филийки.
В намаслена тавичка нареждаме един пласт картофи, върху тях натрошаваме сирене или настъргваме кашкавал, поръсваме с шунка, която предварително сме нарязали на малки кубчета, отгоре пак редим картофи, поръсваме состаналото сирене /кашкавал/ и кубчета шунка и завършваме с пласт картофи.
Посоляваме горния картофен пласт с черен пипер и сол, слагаме парченцата масло и заливаме с яйцата, които сме разбили в киселото мляко. Печем ястието в умерена фурна, докато хване кора със златисто-кафяв цвят.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...