Продукти за 4-6 порции:
• 1 кг картофи
• 250 г шунка
• 200 г сирене или кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме до омекване едри жълти картофи, обелваме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязваме изстиналите картофи на филийки.
В намаслена тавичка нареждаме един пласт картофи, върху тях натрошаваме сирене или настъргваме кашкавал, поръсваме с шунка, която предварително сме нарязали на малки кубчета, отгоре пак редим картофи, поръсваме состаналото сирене /кашкавал/ и кубчета шунка и завършваме с пласт картофи.
Посоляваме горния картофен пласт с черен пипер и сол, слагаме парченцата масло и заливаме с яйцата, които сме разбили в киселото мляко. Печем ястието в умерена фурна, докато хване кора със златисто-кафяв цвят.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...