Продукти:
• 4 наденички
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 1 буркан белени домати
• 1/2 връзка магданоз
• 1 ч.л. чубрица
• 1 кубче телешки бульон
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме наденичките и ги нарязваме на парченца, дълги около 3 см. Нарязваме лука и пушените гърди на ситно.
Запържваме, пушените гърди в тиган без мазнина до хрупкаво и в отцедилата се мазнина изпържваме лука до златисто. Прибавяме доматите, подправките и разтворения телешки бульон, посоляваме на вкус.
Оставяме соса да поври 15 мин и добавяме нарязаните наденички и пушените гърди. Оставяме всичко да ври още 3-5 мин и подправяме с черен пипер на вкус.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...