родукти: (за 4 порции)
• 300 г колбаси
• 5-6 картофа
• 5-6 домата
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. галета
• 70-80 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги сваряваме в малко подсолена вода. След това ги смачкваме с вилица и ги разбиваме заедно с млякото и маслото.
В намаслена и поръсена с галета тавичка разстиламе на равномерен пласт половината от картофеното пюре. Върху пюрето нареждаме филийки от доматите, а върху тях – филийки от колбасите. Поръсваме ситно нарязания лук и покриваме с останалото картофено пюре.
Заливаме мусаката с разбитите яйца, поръсваме с черен пипер и печем в силна фурна, докато повъхността се позачерви. Непосредствено преди да извадим от фурната, поръсваме настъргания кашкавал.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...