Продукти:
• 700 г броколи
• 200 г бекон
• 2 глави лук
• 100 мл сметана
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• ч.л. масло
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на розички, нарязваме лука на полумесеци, а бекона - на ситно.
Бланшираме броколите за 8 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме ги и веднага заливаме със ледено студена вода, за да запазят цвета си. Запържваме бекона до порозовяване и добавяме лука.
В намазнена тавичка подреждаме ред броколи, върху тях бекон и лук. Заливаме всичко с яйцата, които сме разбили с млякото, сметаната, сол и черен пипер на вкус.
Поръсваме ястието с кашкавал и запичаме за 15 минути на 200˚С.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...