Кулинарни рецепти » Броколи с бекон на фурна

 Броколи с бекон на фурна

Продукти:

• 700 г броколи
• 200 г бекон
• 2 глави лук
• 100 мл сметана
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• ч.л. масло
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Накъсваме броколите на розички, нарязваме лука на полумесеци, а бекона - на ситно.

Бланшираме броколите за 8 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме ги и веднага заливаме със ледено студена вода, за да запазят цвета си. Запържваме бекона до порозовяване и добавяме лука.

В намазнена тавичка подреждаме ред броколи, върху тях бекон и лук. Заливаме всичко с яйцата, които сме разбили с млякото, сметаната, сол и черен пипер на вкус.

Поръсваме ястието с кашкавал и запичаме за 15 минути на 200˚С.

Автор: Мариана Николова

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало