19.09.2020 година
1564339898.swf
П
аста » Ястия с юфка
  2313  |   1  
Картофена юфка
Продукти: (за 4 порции)

· 600 г картофи
· 2 жълтъка
· 100 г грис
· 100 г краве масло
· 1 ч.ч. доматен сок
· 100 г настърган кашкавал
· 1 с.л. босилек
· 1 с.л. риган
· индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме и веднага ги пресоваме. Добавяме жълтъците, гриса, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме тесто, което оформяме на пръчки с дебелина 1 пръст. Нарязваме го на парченца с дължина 5 мм и ги оформяме като ушички. Варим ги 5 мин в подсолена вода и отцеждаме.

В намаслена тавичка наливаме доматения сок, добавяме картофените фигурки, поръсваме с настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелении, заливаме с разтопеното масло и печем 10 мин на 220°С.
04.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020