Кулинарни рецепти » Картофена юфка

 Картофена юфка

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г картофи
· 2 жълтъка
· 100 г грис
· 100 г краве масло
· 1 ч.ч. доматен сок
· 100 г настърган кашкавал
· 1 с.л. босилек
· 1 с.л. риган
· индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме и веднага ги пресоваме. Добавяме жълтъците, гриса, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме тесто, което оформяме на пръчки с дебелина 1 пръст. Нарязваме го на парченца с дължина 5 мм и ги оформяме като ушички. Варим ги 5 мин в подсолена вода и отцеждаме.

В намаслена тавичка наливаме доматения сок, добавяме картофените фигурки, поръсваме с настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелении, заливаме с разтопеното масло и печем 10 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало