Кулинарни рецепти » Картофена юфка

 Картофена юфка

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г картофи
· 2 жълтъка
· 100 г грис
· 100 г краве масло
· 1 ч.ч. доматен сок
· 100 г настърган кашкавал
· 1 с.л. босилек
· 1 с.л. риган
· индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме и веднага ги пресоваме. Добавяме жълтъците, гриса, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме тесто, което оформяме на пръчки с дебелина 1 пръст. Нарязваме го на парченца с дължина 5 мм и ги оформяме като ушички. Варим ги 5 мин в подсолена вода и отцеждаме.

В намаслена тавичка наливаме доматения сок, добавяме картофените фигурки, поръсваме с настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелении, заливаме с разтопеното масло и печем 10 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало