Продукти: (за 4 порции)
· 400 г юфка
· 500 г филе от скумрия
· 1 к.ч. зехтин
· 2 глави лук
· 4 с.л. доматено пюре
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· листа от целина
· сол
Начин на приготвяне:
В голям съд кипваме 4 л вода заедно с 1 глава лук, целината и малко сол. Пущаме рибата във врящата вода за 6-7 мин и я изваждаме и я нарязваме на кубчета.
Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в зехтина. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и няколко лъжици от рибения бульон. Варим 15-20 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме сварената и нарязана риба.
Сваряваме юфката в рибения бульон, отцеждаме и я заливаме с рибената смес. При поднасяне поръсваме с магданоза.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...