Продукти: (за 2 порции)
· 250 г юфка
· 100 г варен колбас
· 2 с.л. настъргано сирене
· 3-4 обелени меки домата
· 30 г краве масло
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и я разбъркваме с маслото. Разпределяме я в 2 огнеупорни купички, поръсваме с настърганото сирене и покриваме с резенчета от колбаса и с нарязаните на кръгчета домати. Печем 10-15 мин в силна фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...