Продукти: (за 4 порции)
· 500 г дребна юфка с формата на пеперудки
· 2-3 домата
· 100 г маслини
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 1 с.л. зехтин
· 3-4 листчета босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и още топла я смесваме със зехтина, обелените и нарязани домати, сметаната и нарязаните босилек и маслини. Разбъркваме, оставяме юфката да престои 1 час и поднасяме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...