Кулинарни рецепти » Юфка с три вида сирене

 Юфка с три вида сирене

Продукти: (за 6 порции)

· 3 с.л. краве масло
· 2 с.л. олио
· 4 стръка пресен лук
· 1 зелена чушка
· 1 червена чушка
· 1 скилидка чесън
· 3 с.л. брашно
· 250 мл прясно мляко
· 170 г мек кашкавал
· 115 г настъргано пушено сирене
· 85 г настъргано топено сирене
· 1 с.л. сос “Уорчестър”
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 700 г сварена юфка
· 85 г галета
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:


Загряваме олиото и маслото и задушаваме 5 мин нарязаните на ситно лук, чесън и чушки. Добавяме брашното, пържим до златисто още 2-3 мин и наливаме на струйка с бъркане прясното мляко. Варим, докато сместа се сгъсти.

Сваляме я от котлона и разбъркваме в нея топеното и пушеното сирене, както и половината от настъргания кашкавал. Прибавяме соса “Уорчестър”, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме. Накрая внимателно объркваме с юфката.

Изсипваме всичко в намаслена тавичка, наръсваме с галетата и остатъка от кашкавала и печем 30 мин при 200°С, докато юфката поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало