Кулинарни рецепти » Юфка с три вида сирене

 Юфка с три вида сирене

Продукти: (за 6 порции)

· 3 с.л. краве масло
· 2 с.л. олио
· 4 стръка пресен лук
· 1 зелена чушка
· 1 червена чушка
· 1 скилидка чесън
· 3 с.л. брашно
· 250 мл прясно мляко
· 170 г мек кашкавал
· 115 г настъргано пушено сирене
· 85 г настъргано топено сирене
· 1 с.л. сос “Уорчестър”
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 700 г сварена юфка
· 85 г галета
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:


Загряваме олиото и маслото и задушаваме 5 мин нарязаните на ситно лук, чесън и чушки. Добавяме брашното, пържим до златисто още 2-3 мин и наливаме на струйка с бъркане прясното мляко. Варим, докато сместа се сгъсти.

Сваляме я от котлона и разбъркваме в нея топеното и пушеното сирене, както и половината от настъргания кашкавал. Прибавяме соса “Уорчестър”, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме. Накрая внимателно объркваме с юфката.

Изсипваме всичко в намаслена тавичка, наръсваме с галетата и остатъка от кашкавала и печем 30 мин при 200°С, докато юфката поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало