Продукти: (за 4 порции)
· 500 г юфка на ленти
· 400 г кафяв боб
· 2 глави лук
· 4-5 домата
· 3 моркова
· 2-3 с.л. зехтин
· 1 кубче бульон
· 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
· сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. Сгорещяваме зехтина и запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целината.
Сваряваме боба в подсолена вода вода, към която сме прибавили кубчето бульон. Щом бобът поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати и запържените зеленчуци. Когато бобът се свари, добавяме юфката и продължаваме да варим на умерен огън.
Когато юфката е почти готова, отстраняваме съда от огъня и оставяме да престои още 15 мин. При сервиране капваме във всяка чиния по няколко капки зехтин.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...