Продукти:
• 1 пакет юфка
• 250 г шунка
• 5-6 яйца
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и заливаме с горещо разтопено масло. Разбъркваме и прехвърляме в тавичка.
Прибавяме нарязаната на кубчета шунка и леко запичаме, без да зачервяваме. После заливаме с яйцата, разбити с малко сол, поръсваме с наситнен магданоз и печем до златисто.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...