Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 2 кофички кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от брашното, содата, вода и малко сол. Разделяме го на 3-4 топки, от които разточваме дебели кори.
Изрязваме от корите лентички дълги 5-6 см и широки 1 пръст. Пускаме ги в кипяща подсолена вода и варим на умерен огън, като периодично разбъркваме.
С решетеста лъжица изваждаме готовите мамулки в подходяща чиния и ги покриваме с киселото мляко, подправено със счукания чесън. Отгоре заливаме с маслото, запържено с червения пипер.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...