Продукти: (за 4 порции)
· 250 г бяла риба
· 2 твърдо сварени яйца
· 100 г гъби
· 2 с.л. прясно мляко
· 30 г краве масло
· черен пипер, сол
За канелоните:
· 300 г брашно
· 1 1/2 яйца
· гореща вода, сол
Начин на приготвяне:
Правим твърдо тесто от посочените за канелоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа.
Сваряваме рибата в подсолена вода, обескостяваме и я намачкваме с вилица. Прибавяме ситно нарязаните яйца и гъби, млякото, омекналото масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме.
Сваряваме каналоните в подсолена вода и увиваме в тях по малко от плънката. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем кратко в силно загрята фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...