Кулинарни рецепти » Талиатели с гъби

 Талиатели с гъби

Продукти: (за 4 порции)

· 260 г талятели
· 300 г гъби
· 200 мл сметана
· 50 мл прясно мляко
· 15 г краве масло
· 1 кубче пилешки бульон
· 1 ч.л. остра горчица
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шапките на гъбите на по-големи парчета и ги пържим в сгорещената мазнина 5-6 мин на силен котлон, като бъркаме непрекъснато. Подправяме със сол и черен пипер.

Смесваме сметаната, млякото и горчицата. Подправяме със сол, черен пипер и стрития бульон и загряваме. Прибавяме в топлата смес гъбите и ситно нарязания магданоз.

Свъряваме талятелите в кипяща подсолена вода, отцеждаме и топли ги объркваме с гъбената смес. Гарнираме с пюре от ябълки и портокали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало