30.05.2023 година
1564339898.swf
П
аста » Ястия с други пасти
  8456  |   0  
Равиоли с три вида плънка
Продукти за тестото:

· 250 г брашно
· 2 яйца
· 1 к.ч. разтопено краве масло
· 100 г настърган кашкавал

За първата плънка:

· 250 г сирене
· 1 яйце
· 1 с.л. настърган “Пармезан”
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер

За втората плънка:

· 250 г кайма
· 2 с.л. зехтин
· 1 яйце
· 1 ч.л. бяло вино
· 2 с.л. настърган кашкавал
· 2-3 скилидки чесън
· магданоз, сол, черен пипер

За третата плънка:

· 250 г пресен колбас
· 120 г шунка
· 1 яйце
· 30 г краве масло
· 30 г настърган кашкавал
· 1 ч.л. бяло вино
· сол, черен пипер


Приготвяме плънките за равиолите: Плънката от сирене приготвяме като размесваме добре всички продукти. Плънката с колбаси правим като нарязваме много на ситно колбасите, поизпържваме ги в маслото и ги объркваме хубаво с посочените в рецептата продукти. За плънката от кайма леко запържваме в мазнината месото и счукания чесън. Бъркаме, за да се раздроби добре. Прибавяме останалите продукти, задушаваме около 15 мин. и я оставяме да изстине.

От брашното, яйцата и малко вода замесваме еднородно твърдо тесто, което разделяме на две топки, покриваме го с кърпа и оставяме 30 мин да почива. Разточваме го на две еднакви кори с дебелина не повече от 3 мм.

Върху първата кора слагаме по 1 ч.л. от плънките, редувайки ги, като разстоянието е поне 4-5 см. Там, където няма плънка, както и по краищата, намазваме с яйце. Покриваме с втората кора и притискаме хубаво с пръсти краищата и местата, които са намазани с яйце.

Нарязваме на квадратчета и пак притискаме хубаво с пръсти страните им. Покриваме ги с кърпа, докато възварим голямо количество подсолена вода. Пускаме равиолите на части и ги вадим с решетеста лъжица, щом изплуват на повърхността.

Слагаме топлите равиоли в огнеупорен съд, заливаме ги с препържено масло и ги поръсваме с настъргания кашкавал.
04.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023